Reseptit

Uunijuureksia ja couscousia

Paahdetut kasvikset saavat seurakseen couscousryynejä. Tämä lisuke sopii mainiosti niin kanapadan kuin uunilohenkin kylkeen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 pieni bataatti
  • 2 punasipulia
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Couscous:

  • 1 dl couscousryynejä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • 1 dl kuumaa vettä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja bataatti. Lohko punasipulit ja hienonna chilipalko.

2. Levitä ainekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja lisää oliiviöljy, hunaja sekä suolaa ja mustapippuria. Paahda juureksia 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

3. Kaada couscousrryynit isoon kulhoon ja lisää oliiviöljy, sitruunamehu sekä suola, sekoita hyvin. Kaada lopuksi joukkoon kuuma vesi ja peitä kulho kelmulla. Anna turvota 10–15 minuuttia. Sekoita ryynit irtonaisiksi haarukalla.

4. Kaada paahtuneet juurekset kulhoon ja kääntele couscousin kanssa sekaisin.

X