Reseptit

Uunijuuresmunakas

Uunijuuresmunakas on ruokaisa tarjottava, johon sopivat vihanneslokeron eripariset kasvikset sekä jääkaapin juustonkannikat.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunijuuresmunakas

  • 8 kananmunaa
  • 1 dl maitoa tai vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua persiljaa
  • n. 600 g kypsiä hävikki­uunijuureksia
  • 100 g juustoraastetta, fetamurua tai sinihomejuustomurua (valinnainen)

Valmistusohje

Uunijuuresmunakas tehdään helposti näin:

1. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää maito tai vesi sekä mausteet.

2. Laita kypsät juurekset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, ja kaada päälle munakasmassa.

3. Halutessasi voit ripotella pinnalle juustoa, murennettua fetaa tai sinihomejuustoa.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

5. Tarjoa uunijuuresmunakas hieman jäähtyneenä.

VINKKI! Tästä munakkaasta on helppo tehdä myös Yhden tai kahden hengen annos. Laske kananmunia 2 per henki ja nestettä 1 rkl kananmunaa kohden. Vähennä samassa suhteessa myös muita aineksia. Kuvan munakas on juustoton.

Katso myös: Uunimunakas

Katso myös Kotiliesi.fi: Siskonmakkara-uunimunakas

X