Uunijuusto ja hunaja-kanelisiirappi
Tertin kartanon reseptillä ternimaidosta tehty uunijuusto on herkullinen jälkiruoka. Uunijuusto tarjotaan lämpimänä hunaja-kanelisiirapin kanssa.
Ainekset
- 4 dl ternimaitoa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Hunaja-kanelisiirappi:
- 2 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 vaniljatanko
- 2 tähtianista
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
Sekoita ainekset keskenään ja siivilöi. Annostele maito voideltuihin vuokiin (esimerkiksi silikonivuokiin) ja kypsennä 115 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes juusto hyytyy. Tarjoa lämpimänä.
Hunaja-kanelisiirappi:
Sulata sokeri kattilassa ja anna paahtua kullankeltaiseksi. Lisää vesi, halkaistu vaniljatanko ja tähtianikset. Keitä kokoon noin 10 minuuttia. Siivilöi ja lisää hunaja ja kaneli. Tarkista maku.
Resepti: Tertin kartano, Mikkeli
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous