Reseptit

Uunijuusto Mont d'Or

Uunijuusto Mont d'Or eli uunissa valuvan pehmeäksi paistuva, valkoviinistä, hunajasta ja rosmariinista makunsa saava valkohomejuusto on vaivattomasti valmistuva pikkusyötävä, jossa on klassisen fondueherkun maku. Kun valmistat jokaiselle ruokailijalle oman juustokulhon, leipäpaloja ja hedelmäpaloja voi dippailla rennon huolettomasti.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunijuusto Mont d'Or

  • 400 g Mont d’or- tai valkohomejuustoa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 4 oksaa rosmariinia

Valmistusohje

Uunijuusto Mont d’Or tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Paloittele juusto neljään pieneen uuninkestävään annosvuokaan. Kaada vuokiin valkoviiniä.

3. Valuta juustojen päälle hunajaa. Riivi rosmariinista lehtiä ja ripottele vuokiin.

4. Kypsennä uunijuusto Mont d’Or uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes juusto on kauniisti ruskistunut päältä ja sisältä sulanut.

5. Tarjoile pikkufondue-annosten kanssa valkosipulivoissa paistettuja leivänpaloja, viinirypäleitä ja viikunalohkoja.

Katso myös: Fonduen ääressä ruoka valmistuu seurustellen

Katso myös Kotiliesi.fi: Vieraita tulossa ja et tiedä mitä tarjota? Tee takuuvarma juustoherkku, jonka valmistus ei voi mennä pieleen

X