Reseptit

Uunikala ja juurekset

Tarjoa uunikala ja juurekset kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kirjolohta palana (voi leikata annospaloiksi)
  • 1-2 sitruunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl vastarouhittua pippuria

Lisäke

  • 400 g rosamundaperunoita
  • 100 g palsternakkaa
  • 200 g porkkanoita
  • 100 g lanttua
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl yrttimaustetta (Välimeren tai Provencen)
  • (ripaus suolaa)

Kastike

  • 2 dl kevytkermaviiliä (2-3 % rasvaa)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1-2 tl yrttisekoitusta
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • 0.5 tl hedelmäsokeria

Valmistusohje

1. Pese perunat puhtaiksi ja leikkaa veneiksi, pese, kuori ja suikaloi juurekset ja siirrä kaikki leivinpaperoidulle uunipannulle. Lisää öljy ja mausteet ja kypsennä puolisen tuntia 200
asteessa. Kiertoilmauuniin voit laittaa kalan yhtä aikaa.

2. Aseta kalafilee nahka alaspäin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, purista kalaan sitruunamehua ja ripottele suolaa ja pippuria. Viipaloi sitruunaa päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kalan ja uunijuuresten kanssa, lisänä vihannessalaattia.

Vinkki: Paista pihvit kalan tilalle.

1740 kj (410 kcal) /annos

X