Reseptit

Uunikala ja piparjuurikastike

Uunikala maistuu parhaiten raikkaan piparjuurikastikkeen kanssa. Aterian kylkeen voit keittää vielä perunoita.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1–2 (1 ½–2 kg) kuhaa tai haukea
  • 3 tl suolaa
  • voita
  • (kermaa)

Piparjuurikastike:

  • 50 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 0.5 l maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2.5 rkl piparjuuriraastetta

Valmistusohje

Perkaa ja huuhdo kalat. Kuivaa kalat päältä ja sisältä.

Mausta kalat suolalla ja pane ne voideltuun uunivuokaan, vadille tai pellille. Pane päälle muutama voinokare. Paista kaloja 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia.

Kalat ovat kypsiä, kun evät irtoavat helposti nykäisemällä. Voit valella kaloja kermalla ja pannulle kertyneellä liemellä pari kertaa paistamisen aikana.

Tee kalojen kypsyessä kastike. Sulata voi ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Kiehauta seos. Kuumenna maito ja lisää maito rasva-jauhoseoksen joukkoon koko ajan huolellisesti vatkaten niin, ettei kastikkeeseen tule paakkuja. Keitä kastiketta noin viisi minuuttia. Mausta kastike suolalla ja maun mukaan piparjuuriraasteella.

Tarjoa kala keitettyjen perunoiden ja piparjuurikastikkeen kanssa.

X