Uunikala nieriästä, uunikala ilman kermaa
Reseptit

Uunikala nieriästä

Uunikala nieriästä on mainio vierastarjottava ja letkeän lauantain lounas. Nieriä saa makua valkoviinistä ja sitruunamehusta.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunikala nieriästä

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 keitettyä perunaa
  • 4 tomaattia
  • 1 kirjolohi- tai nieriäfilee
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 200 g pinaattia
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

Uunikala nieriästä valmistuu näin.

  1. Voitele uunivuoka öljyllä.
  2. Kuori ja viipaloi perunat.
  3. Huuhdo ja viipaloi tomaatit.
  4. Levitä ne voideltuun uunivuokaan.
  5. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja mustapippuria.
  6. Nosta nieriäfilee päälle ja mausta sekin suolalla ja mustapippurilla.
  7. Uunikala nieriästä saa ihanan maun valkoviinistä ja sitruunasta, valuta siis lopuksi vuokaan valkoviini ja sitruunamehu.
  8. Kypsennä uunikalaa 175 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.
  9. Huuhdo pinaatti, pane kattilaan ja kuumenna, kunnes lehdet ovat painuneet kokoon.
  10. Valuta pinaatti ja levitä lehdet muiden aineiden joukkoon.
  11. Ripottele uunikalan pinnalle pinjansiemenet.
  12. Jatka nieriän kypsentämistä noin 15 minuuttia, kunnes uunikala on kypsää.
  13. Tarjoa uunikala  raikkaan salaatin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohta itämaiseen tapaan

X