Reseptit

Uunikasvikset

Perunat, sipulit ja sellerikuutiot kypsyvät kätevästi uunissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 20 pientä perunaa
  • 5 isoa tai 10 pientä sipulia
  • 1 selleri
  • öljyä
  • sormisuolaa, mustapippuria

Sipuleille lisäksi:

  • timjamia ja hunajaa

Valmistusohje

1. Pese perunat karkealla harjalla. Pane perunat kulhoon ja kaada päälle vähän öljyä. Kääntele perunoita käsin, jotta ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Pane perunat uunipellille ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.

2. Kuori ja puolita isot sipulit. Pienet sipulit voit kypsentää kokonaisina. Pane sipulit uunipellille perunoiden viereen ja sivele ne tilkalla hunajaa maustetulla öljyllä. Ripottele pinnalle suolaa ja timjamia.

3. Kuori ja lohko selleri. Kääntele palat öljyssä perunoiden tapaan. Kaada kuutiot pellille ja mausta.

4. Kypsennä kasviksia 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

Kasviksilla väriä lautaselle:

794701-salaatti2.jpg

Salaatti paahdetuista kasviksista

986077-paistettu tempeh,590.jpg

Paistettua tempehiä ja kasviksia

743314-Dippikasvikset.jpg

Dippikasvikset

Kotiliesi.fi: Vokatut kesäkasvikset

X