Uunikasvikset
Perunat, sipulit ja sellerikuutiot kypsyvät kätevästi uunissa.
Ainekset
- 20 pientä perunaa
- 5 isoa tai 10 pientä sipulia
- 1 selleri
- öljyä
- sormisuolaa, mustapippuria
Sipuleille lisäksi:
- timjamia ja hunajaa
Valmistusohje
1. Pese perunat karkealla harjalla. Pane perunat kulhoon ja kaada päälle vähän öljyä. Kääntele perunoita käsin, jotta ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Pane perunat uunipellille ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.
2. Kuori ja puolita isot sipulit. Pienet sipulit voit kypsentää kokonaisina. Pane sipulit uunipellille perunoiden viereen ja sivele ne tilkalla hunajaa maustetulla öljyllä. Ripottele pinnalle suolaa ja timjamia.
3. Kuori ja lohko selleri. Kääntele palat öljyssä perunoiden tapaan. Kaada kuutiot pellille ja mausta.
4. Kypsennä kasviksia 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
Kasviksilla väriä lautaselle:
Kotiliesi.fi: Vokatut kesäkasvikset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous