Reseptit

Uunilohta ja bataattia - ruokaa vauvalle

Tässä maukkaan uunilohen ja bataatin resepti, josta syövät niin vauva kuin äitikin. Lapselle ruoka voidaan tarjota survottuna tai sormiruokana.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g nahatonta kirjolohifileetä
  • 1 pieni bataatti
  • öljyä
  • pippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tilliä tai ruohosipulia
  • 6 minitomaattia
  • oreganoa
  • suolaa (äidin annokseen)

Valmistusohje

Uunilohta ja bataattia- Bataatti-kirjo-lohivuoasta riittää lapselle annos parille aterialle ja äidille yhdelle aterialle. Jos lapsi syö soseutettua ruokaa, riittää nesteeksi tomaateista irtoava kosteus.

Kuori bataatti ja leikkaa se viipaleiksi. Pane viipaleet uunivuoan pohjalle. Sivele viipaleiden pintaan vähän öljyä, mausta bataatti kevyesti pippurilla, äidin bataattiin voit lisätä vähän suolaa. Kypsennä 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Leikkaa lohi viipaleiksi ja pane ja pane viipaleet esikypsennettyjen bataattiviipaleiden päälle. Mausta lohi sitruunalla ja ripauksella pippuria, äidin lohiviipaleet myös suolalla. Ripottele päälle tilli- tai ruohosipulisilppua. Puolita tomaatit, lisää vuokaan. Mausta tomaatit oreganolla. Peitä vuoka foliolla.

Kypsennä edelleen noin 20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.

Ota lapsen annos vuoasta ja survo tarvittaessa sauvasekoittimella tai tarjoa sormiruokana.

X