Reseptit

Uunilohta pinaatti-kantarellitäytteellä

20.9.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Perinteinen uunilohi saa ihan uuden ilmeen pinaatista ja kantarelleista pyöräytetystä kuorrutteesta.

Ainekset

200 g kantarelleja
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
100 g tuoretta pinaattia
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
700 g lohifileetä
1 limetti
400 g uuden sadon parsakaalia

Valmistusohje

1. Puhdista kantarellit ja hienonna sipuli.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kantarellit. Paista keskikovalla lämmöllä, niin että ne saavat väriä. Lisää sipulisilppu ja paista kunnes se pehmenee. Lisää pinaatti ja tilli. Sekoita ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nosta pannu liedeltä.

3. Laita lohifilee leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja purista pinnalle limetin mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Leikkaa fileeseen 2–3 cm välein syviä viiltoja ja lusikoi kantarelli-pinaattitäyte viiltoihin.

5. Huuhtele parsakaali ja leikkaa se reiluiksi lohkoiksi. Lado lohkot lohifileen viereen uunipellille. Pirskottele parsakaalille hieman öljyä ja ripaus suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme