Reseptit

Uunilohta pinaatti-kantarellitäytteellä

Perinteinen uunilohi saa ihan uuden ilmeen pinaatista ja kantarelleista pyöräytetystä kuorrutteesta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 700 g lohifileetä
  • 1 limetti
  • 400 g uuden sadon parsakaalia

Valmistusohje

1. Puhdista kantarellit ja hienonna sipuli.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kantarellit. Paista keskikovalla lämmöllä, niin että ne saavat väriä. Lisää sipulisilppu ja paista kunnes se pehmenee. Lisää pinaatti ja tilli. Sekoita ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Nosta pannu liedeltä.

3. Laita lohifilee leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja purista pinnalle limetin mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Leikkaa fileeseen 2–3 cm välein syviä viiltoja ja lusikoi kantarelli-pinaattitäyte viiltoihin.

5. Huuhtele parsakaali ja leikkaa se reiluiksi lohkoiksi. Lado lohkot lohifileen viereen uunipellille. Pirskottele parsakaalille hieman öljyä ja ripaus suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

X