Reseptit

Uunimakkara

Kotoisa uunimakkara muuntuu texmex-tyylillä maukkaaksi perjantai-illan herkuksi. Säätele tulisuutta tacokastikkeella tai päälle viipaloidulla tuoreella chilillä. Ruoka maistuu ehdottomasti parhaalta uunikuumana.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunimakkara

  • 2 tomaattia
  • 1/2 punasipuli
  • 1 pkt (400 g) lenkkimakkaraa
  • 1 prk (350 g) tacokastiketta
  • 2 dl cheddarjuustoraastetta
  • 100 g nachoja

Valmistusohje

Uunimakkara tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa makkaraan viiltoja. Aseta viiltoihin tomaatti- ja sipuliviipaleita.

2. Kaada tacokastike uunivuokaan. Nosta päälle täytetty makkara. Ripottele päälle juustoraaste.

3. Kypsennä  225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Viimeistele uunimakkara nachoilla.

Katso myös: Parhaat makkaraperunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Nikkarin vuoka

X