
Uunimunakas kahdelle
Uunimunakkaaseen voi jauhelihan sijasta käyttää muutakin kypsää lihaa tai kalaa. Munakas maistuu mainiolta ilman lihaakin. Vegeversioon voi lisätä esimerkiksi papuja.
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 2 rkl vettä
- suolaa, pippuria
- 2 dl parsakaalin kukintoja
- 125 g broilerin tai naudan jauhelihaa
- ½ sipulia
- tilkka öljyä
- oreganoa
- juustoraastetta
Pinnalle
- minitomaatteja
- basilikaa
Valmistusohje
1. Sekoita munien rakenne rikki haarukalla. Lisää vesi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Keitä parsakaalin kukintoja vähässä vedessä pari minuuttia. Valuta hyvin. Paahda liha ja sipulisilppu pannulla öljytilkassa kypsäksi. Mausta suolalla ja oreganolla.
2. Kaada munakasseos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Lisää päälle jauheliha ja parsakaali. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes munakas on juuri ja juuri hyytynyt. Koristele puolitetuilla tomaateilla ja basilikanlehdillä.
Katso myös:
Mehevä uunimunakas, Ruoka.fi
Kasvismunakas uunissa, Ruoka.fi
Espanjalainen uunimunakas, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous