Reseptit

Uunimunakas kahdelle

Uunimunakkaaseen voi jauhelihan sijasta käyttää muutakin kypsää lihaa tai kalaa. Munakas maistuu mainiolta ilman lihaakin. Vegeversioon voi lisätä esimerkiksi papuja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • suolaa, pippuria
  • 2 dl parsakaalin kukintoja
  • 125 g broilerin tai naudan jauhelihaa
  • ½ sipulia
  • tilkka öljyä
  • oreganoa
  • juustoraastetta

Pinnalle

  • minitomaatteja
  • basilikaa

Valmistusohje

1. Sekoita munien rakenne rikki haarukalla. Lisää vesi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Keitä parsakaalin kukintoja vähässä vedessä pari minuuttia. Valuta hyvin. Paahda liha ja sipulisilppu pannulla öljytilkassa kypsäksi. Mausta suolalla ja oreganolla.

2. Kaada munakasseos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Lisää päälle jauheliha ja parsakaali. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes munakas on juuri ja juuri hyytynyt. Koristele puolitetuilla tomaateilla ja basilikanlehdillä.

Katso myös:

Mehevä uunimunakas, Ruoka.fi

Kasvismunakas uunissa, Ruoka.fi

Espanjalainen uunimunakas, Kotiliesi.fi

 

X