Reseptit

Uuniomenat ja kardemumma-vaniljavaahto

Uuniomenat ovat ihanan syksyinen jälkiruoka. Niiden kanssa nautitaan usein vaniljajäätelöä tai vanilliinikastiketta. Myös kardemumma-vaniljavaahto toimii mehukkaiden omenien lisukkeena.

Teksti:
Nina Sarell ja Senja Jääskeläinen
Kuvat:
Suvi Laine

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uuniomenat:

  • 4 isoa hapokasta kotimaista omenaa
  • 1 rkl intiaanisokeria
  • 0.3 tl jauhettua inkivääriä
  • 0.5 tl kanelia

Kardemumma-vaniljavaahto:

  • 1.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa max. 15 %)
  • 0.5 tl kardemummajauhetta

koristeluun:

  • 1 rkl hasselpähkinärouhetta

Valmistusohje

Hapokkaat kotimaiset omenat kypsyvät uunissa meheväksi jälkiruoaksi.

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese omenat ja koverra niistä siemenkodat pois. Sekoita intiaanisokeri, inkivääri ja kaneli ja ripottele seos omenoiden sisään.
  2. Laita omenat uunivuokaan, jonka pohjalla on hieman vettä. Paista uunissa noin 20–30 minuuttia tai kunnes omenat ovat mielestäsi riittävän pehmeitä. Voit kokeilla pehmeyttä hammastikulla.
  3. Ota omenat uunista jäähtymään ja valmista sillä välin kardemumma-vaniljavaahto. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon kardemumma. Jaa vaahto haaleaksi jäähtyneiden omenoiden päälle ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta.
X