Uuniomenat ja kardemumma-vaniljavaahto
Uuniomenat ovat ihanan syksyinen jälkiruoka. Niiden kanssa nautitaan usein vaniljajäätelöä tai vanilliinikastiketta. Myös kardemumma-vaniljavaahto toimii mehukkaiden omenien lisukkeena.
Ainekset
Uuniomenat:
- 4 isoa hapokasta kotimaista omenaa
- 1 rkl intiaanisokeria
- 0.3 tl jauhettua inkivääriä
- 0.5 tl kanelia
Kardemumma-vaniljavaahto:
- 1.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa max. 15 %)
- 0.5 tl kardemummajauhetta
koristeluun:
- 1 rkl hasselpähkinärouhetta
Valmistusohje
Hapokkaat kotimaiset omenat kypsyvät uunissa meheväksi jälkiruoaksi.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese omenat ja koverra niistä siemenkodat pois. Sekoita intiaanisokeri, inkivääri ja kaneli ja ripottele seos omenoiden sisään.
- Laita omenat uunivuokaan, jonka pohjalla on hieman vettä. Paista uunissa noin 20–30 minuuttia tai kunnes omenat ovat mielestäsi riittävän pehmeitä. Voit kokeilla pehmeyttä hammastikulla.
- Ota omenat uunista jäähtymään ja valmista sillä välin kardemumma-vaniljavaahto. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon kardemumma. Jaa vaahto haaleaksi jäähtyneiden omenoiden päälle ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous