Reseptit

Uunipaahdetut tomaatit

Tarjoa tomaatit liharuokien lisäkkeenä, esimerkiksi yrttimarinoidun lampaanfileen kanssa.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 luumutomaattia tai 20 kirsikkatomaattia
  • timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • rypsi- tai oliiviöljyä

Valmistusohje

Vuoraa uuninkestävä astia leivinpaperilla.  Leikkaa tomaatit puolikkaiksi ja asettele vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Sirottele mausteeksi timjamia, merisuolaa ja mustapippuria. Pirskota tomaattien pinnalle vähän öljyä.

Anna tomaattien kuumentua, leikkauspinnan kuivahtaa ja tomaattien maun muuttua täyteläisen makeaksi 180-asteisessa uunissa. Pienet kirsikkatomaatit vaativat 20–30 minuuttia ja isommat luumutomaatit noin 40 minuuttia.

X