Uuniohrapuuro
Uunipuuro on lempeä herkku, joka helli vatsaa ja makuhermoja. Nauti uunipuuro marjojen tai marjakeiton kanssa.
Ainekset
Uunipuuro
- 1 l kevytmaitoa tai soija- tai viljamaitoa
- 0.5 tl suolaa
- 1¾ dl rikottuja ohrasuurimoita (tai muita suurimoita)
- 2 tl rasiamargariinia
Valmistusohje
Uuniohrapuuro valmistuu helposti näin:
1. Voitele uunivuoka ja mittaa siihen ainekset.
2. Sekoita ja pane puuro uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.
3. Sekoita puuroa alkuvaiheessa ainakin kerran.
4. Tarjoa uuniohrapuuro marjasoseen tai -keiton kanssa.
Vinkki: Yksi annos uunipuuroa sisältää 910 kJ (210 kcal)
Katso myös Kotiliesi.fi: Puuro – hyvän olon trendiherkku
Kommentit
Uunissa imelletty tunmma uunipuuro:
500g ruisjauhoja
500g ruismaltaita
250g vehnäjauhoja (voi jättää pois ja korvata ruisjauhoilla ja ruismaltailla)
noin 3 litraa 65-75 asteista vettä. Ei missään tapauksessa kuumempaa.
puoli teelusikallista suolaa imeltämisen jälkeen.
Valmistusohje:
Maltaat ja jauhot sekoitetaan hyvin 3 litraan 75 asteiseen veteen, niin että saadaan sakeahko, mutta kuitenkin hyvin sekoitettava puuro.
Puuro laitetaan imeltymään 70-75 asteiseen uuniin 5-6 tunniksi ja sekoitetaan imeltymisen aikana muutaman kerran. Imeltymisen aikana puuro notkistuu.
Imeltymisen jälkeen lisätään suola ja notkistunut puuro kuumennetaan liedellä noin 100 asteiseksi, niin että se hiukan poreilee ja siirretään peitettynä ”muhimaan” noin 15 minuutiksi.
Notkistunut puuroaines laitetaan laakeiseen uunivuokaan ja paistetaan 120-140 asteisessa uunissa 2-4 tuntia. Pinnalle voi kuortumisen estämiseksi laittaa voimakasta sokerivettä tai siirappivettä.
Kommentit
Uunissa imelletty tunmma uunipuuro:
500g ruisjauhoja
500g ruismaltaita
250g vehnäjauhoja (voi jättää pois ja korvata ruisjauhoilla ja ruismaltailla)
noin 3 litraa 65-75 asteista vettä. Ei missään tapauksessa kuumempaa.
puoli teelusikallista suolaa imeltämisen jälkeen.
Valmistusohje:
Maltaat ja jauhot sekoitetaan hyvin 3 litraan 75 asteiseen veteen, niin että saadaan sakeahko, mutta kuitenkin hyvin sekoitettava puuro.
Puuro laitetaan imeltymään 70-75 asteiseen uuniin 5-6 tunniksi ja sekoitetaan imeltymisen aikana muutaman kerran. Imeltymisen aikana puuro notkistuu.
Imeltymisen jälkeen lisätään suola ja notkistunut puuro kuumennetaan liedellä noin 100 asteiseksi, niin että se hiukan poreilee ja siirretään peitettynä ”muhimaan” noin 15 minuutiksi.
Notkistunut puuroaines laitetaan laakeiseen uunivuokaan ja paistetaan 120-140 asteisessa uunissa 2-4 tuntia. Pinnalle voi kuortumisen estämiseksi laittaa voimakasta sokerivettä tai siirappivettä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous