Reseptit

Uuniribsit

Ribsien kypsennys vie aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kg possun paahtokylkeä

Kypsennykseen

  • 2 isoa sipulia
  • pari laakerinlehteä
  • 1 tl mustapippureita
  • vettä, suolaa

Maustekastike

  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl tabascoa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • suolaa

Valmistusohje

1. Pane possunkylkirivi uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa, lisää mausteet ja kaada päälle sen verran vettä, että liha juuri ja juuri peittyy. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 1/2–3 tuntia.

2. Mittaa kastikeainekset kattilaan. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Leikkaa kylkirivi annospaloiksi ja sivele palat maustekastikkeella. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia välillä ribsejä käännellen ja kastikkeella valellen. Voit lopuksi kytkeä päällä uunin grillivastukset ja paahtaa ribsejä muutamia minuutteja.

X