Uuniribsit
Ribsien kypsennys vie aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.
Ainekset
- 2 kg possun paahtokylkeä
Kypsennykseen
- 2 isoa sipulia
- pari laakerinlehteä
- 1 tl mustapippureita
- vettä, suolaa
Maustekastike
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl ketsuppia
- 1 dl appelsiinimehua
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 4 valkosipulinkynttä
- 0.5 tl tabascoa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- suolaa
Valmistusohje
1. Pane possunkylkirivi uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa, lisää mausteet ja kaada päälle sen verran vettä, että liha juuri ja juuri peittyy. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 1/2–3 tuntia.
2. Mittaa kastikeainekset kattilaan. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Leikkaa kylkirivi annospaloiksi ja sivele palat maustekastikkeella. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia välillä ribsejä käännellen ja kastikkeella valellen. Voit lopuksi kytkeä päällä uunin grillivastukset ja paahtaa ribsejä muutamia minuutteja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous