Reseptit

Uuniribsit

28.8.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ribsien kypsennys vie aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Ainekset

2 kg possun paahtokylkeä

Kypsennykseen

2 isoa sipulia
pari laakerinlehteä
1 tl mustapippureita
vettä, suolaa

Maustekastike

2 rkl sinappia
2 rkl soijaa
2 rkl ketsuppia
1 dl appelsiinimehua
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
3 rkl tomaattipyreetä
4 valkosipulinkynttä
0.5 tl tabascoa
1 tl mustapippurirouhetta
suolaa

Valmistusohje

1. Pane possunkylkirivi uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa, lisää mausteet ja kaada päälle sen verran vettä, että liha juuri ja juuri peittyy. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 1/2–3 tuntia.

2. Mittaa kastikeainekset kattilaan. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Leikkaa kylkirivi annospaloiksi ja sivele palat maustekastikkeella. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia välillä ribsejä käännellen ja kastikkeella valellen. Voit lopuksi kytkeä päällä uunin grillivastukset ja paahtaa ribsejä muutamia minuutteja.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme