uunirisotto
Reseptit

Uunirisotto

Uunirisotto valmistuu vähällä vaivalla. Valuvan ihanan risoton voi valmistaa myös uunissa, uunipuuron tapaan. Tälle broileririsotolle maun antavat reipas määrä sitruunamehua ja raastettua kuorta, dijoninsinappi ja parmesaani. Mascarponejuusto takaa mehevän kermaisen rakenteen ja maun.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunirisotto

  • 1 pieni sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rs (200 g) herkkusieniä
  • 1 rs (300 g) broilerin fileesuikaleita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 8 dl kanalientä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 2-3 rkl dijoninsinappia
  • 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Uunirisotto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista herkkusienet, leikkaa isommat sienet pienemmiksi paloiksi.

2. Kuullota sipulit öljyssä paistinpannulla. Lisää sienet ja broilerinfileesuikaleet. Paista viitisen minuuttia.

3. Sekoita uunivuoassa kaikki risoton ainekset. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin ja riisi tuntuu al dente -kypsältä.

Katso myös: Helpot ja nopeat peltiruoat ovat kiireisen arjen pelastus – 5 parasta peltiruokaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Ei turhaa tiskiä – nämä 6 hittiohjetta valmistuvat yhdessä padassa

X