Reseptit

Uuniselleriä ja salviavoita

6.12.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Uunissa useamman tunnin hautuva juuriselleri on makeaa ja mehevää. Se sopii kasvisjoulupöydän kruunuksi kinkun tilalle.

Ainekset

Uuniselleri:

1 (1-1 1/2) kokonainen selleri
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl chilirouhetta
1 rkl hunajaa
1 folioarkki

Salviavoi:

75 g voita
1 dl tuoretta salviaa hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Pese juuriselleri erittäin huolellisesti juuresharjalla.

2. Sekoita öljyn joukkoon suola, mustapippuri, chilirouhe sekä hunaja. Hiero seos juurisellerin pintaan ja nosta selleri kokonaisena folioarkille, joka on leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä.

3. Kääri folio tiukasti kiinni ja paista selleriä 175-asteisessa uunissa 2 tuntia.

4. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon salvia ja sitruunamehu. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

5. Ota kypsä juuriselleri uunista ja foliosta ja leikkaa se viipaleiksi. Valele viipaleet salvia voilla ja tarjoile.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *