Reseptit

Uunissa paahdettu myskikurpitsa

Uunissa paahdettu myskikurpitsa on näyttävä tarjottava joulupöydässä vaikka kinkun sijaan. Oliivi-yrttikastike kruunaa herkun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunissa paahdettu myskikurpitsa

  • 1 iso myskikurpitsa

Marinadi

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • 1/4 tl cayennepippria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Kastike

  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku minttua
  • 1 dl oliiveja
  • 1 pieni punainen chilipalko
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Uunissa paahdettu myskikurpitsa tehdään helposti näin:

1. Kuori kurpitsa ja halkaise se pituussuunnassa. Poista siemenet lusikalla. Nosta puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Sekoita oliiviöljy, vaahterasiirappi, soijakastike, appelsiinimehu ja mausteet marinadiksi. Valele kurpitsa puolikkaat kastikkeella ja jätä loppumarinadi odottamaan.

3. Paahda kurpitsoja 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Valele ne sitten uudestaan lopulla marinadilla, ja käännä paperia vasten ollut pinta ylöspäin.

4. Jatka paahtamista vielä noin 15–20 minuuttia riippuen kurpitsan koosta. Kokeile kypsyyttä terävän veitsen kärjellä. Kun kurpista on pehmeää mutta pysyy kasassa, se on valmis.

5. Sekoita kastike. Hienonna yrtit, oliivit ja chili (ilman siemeniä), ja laita ne kulhoon. Lisää myös kaprikset, oliiviöljy, etikka, kardemumma sekä suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita ja tarkista maku.

6. Viipaloi kurpitsan puolikkaat valmiiksi, ja nosta ne lastan avulla tarjoiluvadille.

7. Lusikoi päälle kastike ja tarjoa.

Katso myös: Tahmakurpitsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Hasselbackan kurpitsa

X