Reseptit

Uunissa paahdettua nieriää

Kermaiset metsäsienet ovat uunissa paahdetun nieriän kaveri. Muusi tuo ateriaan vielä ruokaisuutta.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 nieriäfileetä (800 g)
  • suolaa
  • kalan grillausmaustetta

Ruskistettu voi

  • 50 g voita
  • silputtua tilliä
  • tilkka sitruunamehua

Lisäksi:

  • perunamuusia

Valmistusohje

Ota nieriä huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa fileet annospaloiksi, mausta suolalla ja grillimausteella.

Kuumenna uunin grillivastukset hehkuviksi. Paahda kalapaloja noin 5 minuuttia nahkapuolelta, käännä kalat ja ota vähän väriä myös lihapuoleen.

Pane voi pienelle pannulle ja paahda pähkinänruskeaksi, varo polttamasta voita. Silppua sekaan tilliä ja lisää vähän sitruunamehua. Kaada kastike kypsien kalapalojen päälle juuri ennen tarjoamista.

Tarjoa lisänä jauhoisista perunoista tehtyä muusia ja kermaisia metsäsieniä.

Ohje: Tuomas Kajasola, Tuomaan kala, Helsingin kauppatori

X