paahdettu härän ulkofilee
Reseptit

Uunissa paahdetut juurekset

Uunissa paahdetut juurekset tehdään Kape Aihisen ohjeella. Mainio maku syntyy sitruunasta, yrteistä ja valkosipulista.
Teksti: Kari Aihinen ja Jaakko Saariluoma/Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunissa paahdetut juurekset

  • 1/2 juuriselleri
  • 2 palsternakkaa
  • 6 porkkanaa
  • 2 punasipulia

Marinadi

  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 sitruunan kuori
  • 10 oksaa timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Uunissa paahdetut juurekset tehdään helposti näin:

1. Kuori juurekset ja leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Murskaa valkosipulinkynnet veitsellä. Sekoita kaikki makumarinadin ainekset kulhossa. Lisää kulhoon juurespalat ja pyörittele ne marinadissa läpikotaisin.

2. Kaada juurekset marinadeineen pellille ja paahda noin 50 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja kauniisti paahtuneita. Jos juurekset uhkaavat paahtua liikaa, laske uunin lämpö 160 asteeseen. Tarjoa uunissa paahdetut juurekset liharuokien lisäkkeenä.

Ohje on Kari Aihisen ja Jaakko Saariluoman Kape & Jaska -keittokirjasta.

Katso myös: Vastustamattomat uunijuurekset kruunataan fetalla tai marinoidaan appelsiinilla – 5 helppoa ja maukasta ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: 3 x uunijuurekset – helposti hyvää!

X