Reseptit

Uunissa paahtunut tomaattikeitto

Uunipaahdetuista tomaateista valmistettu keitto vie kielen mennessään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg tuoreita tomaatteja
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 kpl sipulia
  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl tuore chilipalko
  • 1 prk (400g) säilyketomaatteja liemineen
  • ½ ruukkua tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria

Lisäksi:

  • vettä tai kasvislientä
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • mustapippuria
  • (suolaa)
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Lohko tomaatit. Poista vihreä kanta. Paloittele porkkanat ja sipulit. Puolita valkosipulinkynnet ja hienonna chili. Laita kaikki kasvikset sekä säilyketomaatit uunivuokaan ja sekoita joukkoon timjami, oliiviöljy, suola ja sokeri.
2. Paahda kasviksia 180-asteisessa uunissa noin tunnin verran tai kunnes porkkanatkin ovat soseutuvan pehmeitä.
3. Kaada ainekset liemineen kattilaan ja soseuta tasaiseksi. Lisää vettä tai kasvislientä niin, että keitosta tulee sopivan paksua ja kiehauta.
4. Mausta balsamietikalla, sokerilla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarkista maku. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.

VINKKI Tällä ohjeella syntyy myös hyvä tomaattikastike, kun jätät keiton paksummaksi.

X