Reseptit

Uunissa paistetut ankankoivet

4.10.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Marinadi

1 dl öljyä
1/2 dl sitruunamehua
timjamin oksia
2 tl suolaa
1 tl rouhittuja mustapippureita

Lisäksi

6–8 keskikokoista perunaa
200 g lanttua
ankanrasvaa
1 rkl timjaminlehtiä
suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Ankankoipien kaverina on koivista irronneessa rasvassa paistettuja perunoita, lanttua ja kukkakaalia. Lisänä on myös höyrytettyjä ruusukaalinlehtiä ja liilaa kukkakaalia. Tarjoa ankankoivet punaviini-mustaherukkakastikkeen kanssa.

1. Pane ankankoivet tukevaan muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada koipien päälle. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden.

2. Valuta koivet hyvin liemestä ja kuivaa talouspaperilla. Pane puolet koivista nahkapuoli alaspäin kylmälle (valurauta)pannulle . Kuumenna pannu. Käännä koivet, kun niiden pinta on kauniin ruskea. Paista hetki myös lihapuolta ja nosta koivet uunipannulle. Säästä ankanrasva perunoiden paistamista varten. Kypsennä koipia 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

3. Leikkaa hyvin pestyt perunat kuorineen puolen sentin viipaleiksi. Leikkaa lanttu pieniksi kuutioiksi. Kaada ankanrasva isolle paistinpannulle, lisää perunat ja lanttu sekä timjaminlehtiä. Paista keskilämmöllä välillä perunoita käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada kasvikset uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Jälkikypsennä uunissa 10–15 minuuttia yhdessä ankankoipien kanssa.

Viinivinkki: Matua Marlborough Pinot Noir, 13,98 e, on runsaan hedelmäinen ja marjainen punaviini Uudesta-Seelannista.

Katso myös:

Ankkaragu ja spagettia, Ruoka.fi

Ankankoipia, tuoremakkaraa ja hapankaalia, Ruoka.fi

Ankkasalaatti, Kotiliesi.fi

 

Julkaistu aiemmin

Lehden logo