Uunitofua ja paahdettuja porkkanoita appelsiinikastikkeessa
Uunissa paahdettu tofu saa seurakseen makeiksi paahtuneita porkkanoita ja palsternakkaa. Kun kasvikset marinoi vasta kypsinä, appelsiinikastikkeen maku säilyy terävän raikkaana ja appelsiinin vitamiinit tallella.
Ainekset
Uunitofu ja paahdetut juurekset:
- 600 g porkkanoita
- 2 palsternakkaa
- 1 pkt (300 g) marinoitua tofua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl fariinisokeria tai intiaanisokeria
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 tl suolaa
- 1 sitruuna
Appelsiinikastike:
- 1/2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 pieni murskattu valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa
Tarjoiluun:
- 1 dl kivettömiä oliiveja
- 1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, kirveliä, rakuunaa
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakat ja punasipuli. Viipaloi tofu. Levitä ainekset uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Lisää päälle oliiviöljy, fariinisokeri, seesaminsiemenet ja suola. Pese sitruuna, leikkaa viipaleiksi ja sekoita kasvisten joukkoon.
3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia kasvisten koosta riippuen. Jos haluat kasviksille ruskean pinnan, nosta kasvikset hetkeksi grillivastuksen alle.
4. Sekoita appelsiinikastikkeen ainekset kulhossa ja pirskottele kypsien kasvisten ja tofun päälle. Lisää joukkoon oliivit ja hienonnetut yrtit. Mausta tarvittaessa sormisuolalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous