Reseptit

Vaalea rosolli

Vaaleassa rosollissa käytetään punajuuren sijaan keltajuurta.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vaalea rosolli

  • 3–4 kpl keitettyä perunaa
  • 3 kpl keitettyä porkkanaa
  • 3 kpl keitettyä keltajuurta
  • 1–2 kpl hapanta omenaa, esim. Granny Smith
  • 2–3 kpl maustekurkkua
  • 1 kpl sipuli

Kastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 ripaus valkopippuria
  • 1–2 tl etikkaa

Valmistusohje

Vaalea rosolli tehdään näin:

1. Keitä porkkanat, perunat ja keltajuuret erikseen kuorineen kypsiksi. Kuori ja kuutioi ne jäähtyneenä. Kuutioi omenat ja maustekurkut. Silppua sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta rosolli viileään maustumaan.

2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mausteet ja etikka. Tarkista kastikkeen maku. Tarjoa vaalea rosolli ja kastike erillisistä kulhosta tai tee rosollista valmiit annokset laseihin.

Vinkki:  Kaipaatko vaihtelua joulupöytään? Kokeile myös vihreää rosollia, se on rapsakka tarjottava ja sopii erityisen hyvin joulukalan tai –kalkkunan kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Helpot uunijuurekset

X