Vaalea rosolli
Vaaleassa rosollissa käytetään punajuuren sijaan keltajuurta.
Ainekset
Vaalea rosolli
- 3–4 kpl keitettyä perunaa
- 3 kpl keitettyä porkkanaa
- 3 kpl keitettyä keltajuurta
- 1–2 kpl hapanta omenaa, esim. Granny Smith
- 2–3 kpl maustekurkkua
- 1 kpl sipuli
Kastike
- 2 dl kuohukermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 ripaus valkopippuria
- 1–2 tl etikkaa
Valmistusohje
Vaalea rosolli tehdään näin:
1. Keitä porkkanat, perunat ja keltajuuret erikseen kuorineen kypsiksi. Kuori ja kuutioi ne jäähtyneenä. Kuutioi omenat ja maustekurkut. Silppua sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta rosolli viileään maustumaan.
2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mausteet ja etikka. Tarkista kastikkeen maku. Tarjoa vaalea rosolli ja kastike erillisistä kulhosta tai tee rosollista valmiit annokset laseihin.
Vinkki: Kaipaatko vaihtelua joulupöytään? Kokeile myös vihreää rosollia, se on rapsakka tarjottava ja sopii erityisen hyvin joulukalan tai –kalkkunan kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Helpot uunijuurekset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous