Reseptit

Vadelma-appelsiinipikkuleivät

Ohjeella tulee noin 50 pikkuleipää.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vadelma-appelsiinihillo

  • 150 g vadelmia
  • ¾ dl hillosokeria
  • 1 tl appelsiinikukkavettä
  • vettä

Pinnalle

  • valkoista pursotettavaa sokerikuorrutetta

Valmistusohje

1. Valmista ensin hillo. Puhdista ja perkaa vadelmat. Nosta kattilaan hillosokerin kanssa. Sekoita ja kuumenna hiljalleen, kunnes vadelmat alkavat mehustua. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta jäähtymään. Mausta appelsiinikukkavedellä. Nosta hillo jääkaappiin ja anna hyytyä kunnolla.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita vaahdon joukkoon appelsiinikukkavesi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi.

3. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele palat noin 30 cm:ä pitkiksi tangoiksi. Nosta tangot varoen leivinpaperoidulle uunipellille. Painele etusormella vako keskelle ja nosta päälle hilloa.

4. Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunin keskitasossa 12–15 minuuttia. Nosta pelti jäähtymään ritilän päälle. Anna jäähtyä kunnolla.

5. Pursota sokerikuorrutetta hilloraidan molemmin puolin.

6. Leikkaa terävällä veitsellä hieman vinottain pikkuleipäviipaleiksi. Pikkuleivät ovat heti valmiita tarjoiltaviksi.

 

X