Reseptit

Vadelma-juustokakku ilman liivatetta

Vadelma-juustokakku syntyy ilman uunia ja liivatetta. Sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto jähmettävät täytteen juuri sopivan pehmeäksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Herkullinen vadelma-juustokakku valmistuu helposti ilman liivatetta. Sen voi koristella sesongin mukaan.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelmajuustokakun pohja:

  • 150 g digestivekeksejä
  • 50 g voita

Täyte:

  • 200 g valkosuklaata
  • 3 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g vadelmia

Vadelmakastike:

  • 250 g vadelmia
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeeksi:

  • vadelmia

Valmistusohje

Vadelma-juustokakku leivotaan ilman liivatetta näin:

1. Jauha keksit muruiksi joko kaulimella painellen tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita muruihin.

2. Peitä irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjaan ja anna kovettua jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.

3. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata minuutin ajan, sekoita ja jatka sulatusta puoli minuuttia kerrallaan.

4. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella, lisää lämmin suklaa juuston joukkoon, vatkaa sähkövatkaimella sileäksi. Kääntele sekaan kermavaahto.

5. Levitä täyte vuokaan kerroksittain vadelmien kanssa. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.

6. Painele vadelmakastikkeeseen tulevat vadelmat siivilän läpi kulhoon. Lisää sitruunamehu ja tomusokeri. Levitä kastike kakun pinnalle. Koristele vadelma-juustokakku vadelmilla.

Vinkki: Kokeile myös suussa sulavaa marja-mascarponekakkua

Katso myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti

X