
Vadelma-juustokakku ilman liivatetta
Ainekset
Pohja:
- 150 g digestivekeksejä
- 50 g voita
Täyte:
- 200 g valkosuklaata
- 3 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g vadelmia
Vadelmakastike:
- 250 g vadelmia
- 1/2 dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeeksi:
- vadelmia
Valmistusohje
Vadelma-juustokakku ilman liivatetta leivotaan näin:
1. Jauha keksit muruiksi joko kaulimella painellen tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita muruihin.
2. Peitä irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjaan ja anna kovettua jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.
3. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata minuutin ajan, sekoita ja jatka sulatusta puoli minuuttia kerrallaan.
4. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella, lisää lämmin suklaa juuston joukkoon, vatkaa sähkövatkaimella sileäksi. Kääntele sekaan kermavaahto.
5. Levitä täyte vuokaan kerroksittain vadelmien kanssa. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
6. Painele vadelmakastikkeeseen tulevat vadelmat siivilän läpi kulhoon. Lisää sitruunamehu ja tomusokeri. Levitä kastike kakun pinnalle. Koristele vadelma-juustokakku vadelmilla.
Katso myös: Marja-mascarponekakku
Katso myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous