Vadelma-juustokakku ilman liivatetta
Vadelma-juustokakku syntyy ilman uunia ja liivatetta. Sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto jähmettävät täytteen juuri sopivan pehmeäksi.
Ainekset
Vadelmajuustokakun pohja:
- 150 g digestivekeksejä
- 50 g voita
Täyte:
- 200 g valkosuklaata
- 3 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g vadelmia
Vadelmakastike:
- 250 g vadelmia
- 1/2 dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeeksi:
- vadelmia
Valmistusohje
Vadelma-juustokakku leivotaan ilman liivatetta näin:
1. Jauha keksit muruiksi joko kaulimella painellen tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita muruihin.
2. Peitä irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjaan ja anna kovettua jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.
3. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata minuutin ajan, sekoita ja jatka sulatusta puoli minuuttia kerrallaan.
4. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella, lisää lämmin suklaa juuston joukkoon, vatkaa sähkövatkaimella sileäksi. Kääntele sekaan kermavaahto.
5. Levitä täyte vuokaan kerroksittain vadelmien kanssa. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
6. Painele vadelmakastikkeeseen tulevat vadelmat siivilän läpi kulhoon. Lisää sitruunamehu ja tomusokeri. Levitä kastike kakun pinnalle. Koristele vadelma-juustokakku vadelmilla.
Vinkki: Kokeile myös suussa sulavaa marja-mascarponekakkua
Katso myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous