Reseptit

Vadelma-kookosleivokset

Vadelma ja kookos täydentävät toisiaan tosi rakkauden tavoin. Tässä jälkiruoassa ne luovat unohtumattoman makujen sinfonian.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • Kookoskupit:
  • 2 valkuaista
  • 0.8 dl sokeria
  • 4 dl kookoshiutaleita
  • 3 rkl vehnäjauhoja

Vaniljavanukas:

  • 2 keltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g vadelmia

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa valkuaiset, sokeri, kookoshiutaleet ja vehnäjauhot. Painele taikina kostutetuin käsin muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille. Paista kookoskuppeja 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta pelti jäähtymään ritilälle. Irrota jäähtyneet leivospohjat varovasti pelliltä ja nosta kuivumaan ritilälle. Anna kuivua kuivassa paikassa yön yli.
2. Valmista vaniljavanukas. Mittaa keltuaiset, kerma, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna seosta kattilassa miedolla lämmöllä samalla vatkaten, kunnes kastike sakenee ja pulpahtaa kerran. Mausta vaniljasokerilla.
3. Kaada vanukas kulhoon jäähtymään ja peitä kelmulla niin, että kelmu tarttuu vanukkaan pintaan. Näin se ei kuorrutu. Anna jäähtyä huolella jääkaapissa.
4. Täytä leivospohjat vanukkaalla ja nostele päälle vadelmia.

X