24.4.2012

Vadelma-suklaaleivokset

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Vadelma ja suklaa ovat pettämätön makupari.

Ainekset

pohja

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Väliin

400 g pakastevadelmia
0.5 dl vettä
0.5 dl hillo-marmeladisokeria
1 rkl perunajauhoja

Päälle

250 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
strösseleitä tai nonparelleja

Valmistusohje

Vatkaa rasva, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos siivilän läpi muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipannuun tasaiseksi levyksi (noin 25 x 30 cm). Paista200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Anna levyn jäähtyä ja leikkaa se kahteen osaan. Tasoita levyjen reunat tarvittaessa.

Tee sillä aikaa täyte. Pane vadelmat, vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Anna jäähtyä.

Nosta toinen levy tasaiselle alustalle. Levitä sen päälle vadelmatäyte. Nosta toinen levy täytteen päälle.

Paloittele suklaa pieneen pinnoitettuun kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen. Ota kattila levyltä pois. Lisää tuorejuusto suklaan joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kuorrutus levyn päälle ja ripottele pinnalle koristeet. Leikkaa levy terävällä veitsellä leivoksiksi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi