26.6.2012

Vadelmaclafouti

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ranskalaisen perinnejälkiruoan, clafoutin, voi tehdä mistä kauden marjoista tai hedelmistä tahansa. Kun käytät vadelmia, lopputulos on hienostuneen raikas.

Ainekset

1 l tuoreita vadelmia
(3 rkl makeaa viiniä tai likööriä)
1 dl sokeria
3 isoa munaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl luonnonjogurttia
1 dl kuohukermaa
tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vanilja, jogurtti, viini ja kerma. Sekoita ja lisää lopuksi jauhot. Mausta taikina ripauksella suolaa.

2. Pane marjat mataliin, uuninkestäviin annosvuokiin tai yhteen isoon vuokaan. Kaada päälle taikina ja kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes paistosten pinta on kevyesti ruskistunut ja taikina keskeltä kypsää.

3. Anna paistosten jäähtyä haaleaksi, tupsauta pinnalle vähän tomusokeria ja tarjoile vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi