Reseptit

Vadelmagranita

Jäinen vadelmagranita on viilentävä jälkiruoka kesäkuumalla.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 prk (0,5 l) vadelmasosetta
  • 3 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Keitä kattilassa vettä ja sokeria noin minuutti. Anna sokeriveden jäähtyä hetken aikaa.

2. Lisää joukkoon mehevä vadelmasose ja raikas sitruunamehu. Anna seoksen jäähtyä kunnolla.

3. Kaada seos matalaan, laakeaan vuokaan ja nosta pakkaseen jäätymään.

4. Kun seos on puoliksi jäätynyt, sekoita sitä rivakasti haarukalla niin, että jääkiteet sekoittuvat liemeen. Toista tämä useita kertoja, kunnes seos on jäätynyt tasaisesti ja on rakenteeltaan sohjoista.

5. Raaputa granita haarukalla tarjoilulaseihin ja tarjoa heti.

X