Reseptit

Vadelmainen red velvet -kakku

Amerikkalainen red velvet -kakku sopii hyvin suomalaiseen jouluun. Vadelmien sijaan tai niiden ohella voit käyttää kakkuun myös pensasmustikoita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g pehmeää voita tai leivontamargariinia
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 huoneenlämpöistä munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 1/2 dl piimää
  • 3 tl punaista elintarvikeväriä
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • (kostutukseen vaniljalla maustettua maitoa)

Täyte:

  • 3 dl vispikermaa
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g mascarponea
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 5 dl vadelmia

Valmistusohje

1. Leivo kakkupohja tarjoamista edeltävänä päivänä. Peitä irtopohjavuoan (22 cm) pohja leivinpaperilla, voitele reunat. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää piimä ja väriaine. Sekoita sooda viinietikkaan ja lisää seos taikinaan viimeiseksi.

3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä. Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa, ennen kuin irrotat sen vuoasta. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.

4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Halutessasi voit kostuttaa kakkupohjat kevyesti vaniljalla maustetulla maidolla. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone. Mausta täyte sitruunamehulla.

5. Levitä puolet kermaseoksesta alimmalle pohjalle, lisää päälle vadelmat. Tee samoin toinen kerros. Koristele pinta vadelmilla tai tomusokerilla.

X