Reseptit

Vadelmainen tuorejuustotorttu

Vadelmainen tuorejuustotorttu leivotaan kevään juhlapöytään. Sen ihanan rapea pohja yhdistyy täytteeseen, jossa tuorejuusto saa kaverikseen makeita vadelmia.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 100 g margariinia tai voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

täyte:

  • 2 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 5 dl vadelmia

Valmistusohje

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot ja maito muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina voideltuun irtoreuna- tai piirasvuokaan.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Sekoita perunajauhot tuorejuuston joukkoon ja mausta seos vaniljasokerilla. Lisää valkuaisvaahto ja vadelmat ja sekoita kaikki aineet keskenään varovasti nostelemalla.

Kaada täyte taikinan päälle vuokaan. Paista torttua 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.

X