Reseptit

Vadelmainen tuorepuuro

Tuntuuko sinusta, ettei sinulla ole aikaa aamiaiselle? Kokeile tuorepuuroa! Valmistat sen helposti jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 7 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • 2 dl ruisrouhetta (esim. Sunnuntai)
  • 4 rkl seesaminsiemeniä kuorineen
  • 2 dl tuoreita vadelmia tai suomalaisia pakastevadelmia
  • 4 tl hunajaa

Valmistusohje

Vadelmainen tuorepuuro valmistetaan jogurtista, ruisrouheista ja vadelmista.

  1. Sekoita jogurtin joukkoon ruisrouhe, seesaminsiemenet ja vadelmat. Peitä ja laita yöksi jääkaappiin.
  2. Makeuta puuro hunajalla. Koristele annos kokonaisilla vadelmilla.

Vinkki: Tuorepuuro syntyy samalla periaatteella muistakin viljarouheista, marjoista ja hedelmistä. Voit maustaa puuron myös vaniljalla, kardemummalla, kanelilla tai inkiväärillä.

X