Reseptit

Vadelmaiset prinsessasandwichit

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 vaaleaa paahtoleipää

Vadelmahilloke

  • 250 g vadelmia
  • 4 rkl hillosokeria
  • 2 rkl vettä

Lisäksi

  • 100 g vaaleanpunaista marsipaania
  • tomusokeria
  • 1 dl kermavaahtoa

Valmistusohje

Marsipaanikuorrutteiset sandwichit täytetään vadelmilla.

1. Valmista ensin vadelmahilloke. Nosta vadelmat hillosokerin ja veden kanssa kattilaan ja kuumenna kevyesti sekoittaen kiehumispisteeseen. Keitä noin kolme minuuttia ja sekoita muutaman kerran kiehumisen aikana. Nosta kattila liedeltä ja kuori vaahto pinnalta. Anna jäähtyä.

2. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Jaa jäähtynyt vadelmahilloke neljälle paahtoleivälle ja paina päälle loput leivistä.

3. Pehmennä ensin käsien välissä hieman marsipaania. Kauli marsipaanista tomusokeria apuna käyttäen ohuehko suorakaiteenmuotoinen levy.

4. Jaa levy neljään, paahtoleivän levyiseen kaistaleeseen. Levitä jokaisen paahtoleivän molemmille puolille ohuelti kermavaahtoa. Nosta leipä suoraan marsipaanikaistaleen päähän ja käännä marsipaanin kanssa kahtia niin, että marsipaani päällystää leipää molemmin puolin. Tee loput leivät.

5. Jaa leivät kolmioleiviksi. Anna mehustua hetken aikaa jääkaapissa.

X