Vadelmakeksit sherryviinietikan, kefiirisorbetin ja aprikoosigranitan kanssa
Herkulliset vadelmakeksit tarjotaan sherryviinietikan, kefiirisorbetin ja aprikoosigranitan kanssa.
Ainekset
keksitaikina:
- 3 munaa
- 100 g sokeria
- 100 g vehnäjauhoja
- vadelmakastiketta
kefiirisorbetti:
- 5 dl kefiiriä
- 130 g punaista maitoa
- 30 g sokeria
- 100 g hedelmäsokeria
vadelmachutney:
- 400 g vadelmia
- 300 g sokeria
- 3 dl vettä
- 1.5 dl sherryviinietikkaa
- 2 g jauhettua mustapippuria
aprikoosigranita:
- 1 kg aprikooseja
Lisäksi:
- muutama sokeriliemeen säilötty kirsikka (Morello)
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri ja sekoita joukkoon jauhot. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 20-25 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Sekoita sorbetin ainekset ja pane jääkaappiin yöksi. Jäädytä jäätelökoneella tai pane seos pakastimeen ja vatkaa puolen tunnin välein, kunnes saat hyvärakeista sorbettia.
Pane chutneyn ainekset kattilaan ja keitä siirappimaiseksi. Anna jäähtyä. Soseuta aprikoosit ja pane sose pakastimeen. Sekoita seosta säännöllisesti jäätymisen aikana, jotta saat pieniä ja kauniita kiteitä.
Päällystä keksit vadelmakastikkeella ja anna valua ritilällä. Aseta keksit neljälle lautaselle ja koristele kirsikoin. Nosta kullekin keksille kahdella lusikalla pallo sorbettia ja granitaa. Viimeistele annos valuttamalla päälle vadelmachutneyta.
Viinisuositus: Kylmä turruttaa suun, joten väkevöity, lämmittävä viini pärjää parhaiten sorbettia ja granitaa sisältävän ruoan kanssa.
Ohje: Jordi Butrón
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous