Reseptit

Vadelmakeksit sherryviinietikan, kefiirisorbetin ja aprikoosigranitan kanssa

Herkulliset vadelmakeksit tarjotaan sherryviinietikan, kefiirisorbetin ja aprikoosigranitan kanssa.

Teksti:
Filip Verheyden/suomeksi toimittanut Raija Uljas
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

keksitaikina:

  • 3 munaa
  • 100 g sokeria
  • 100 g vehnäjauhoja
  • vadelmakastiketta

kefiirisorbetti:

  • 5 dl kefiiriä
  • 130 g punaista maitoa
  • 30 g sokeria
  • 100 g hedelmäsokeria

vadelmachutney:

  • 400 g vadelmia
  • 300 g sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1.5 dl sherryviinietikkaa
  • 2 g jauhettua mustapippuria

aprikoosigranita:

  • 1 kg aprikooseja

Lisäksi:

  • muutama sokeriliemeen säilötty kirsikka (Morello)

Valmistusohje

 

Vatkaa munat ja sokeri ja sekoita joukkoon jauhot. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 20-25 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.

Sekoita sorbetin ainekset ja pane jääkaappiin yöksi. Jäädytä jäätelökoneella tai pane seos pakastimeen ja vatkaa puolen tunnin välein, kunnes saat hyvärakeista sorbettia.

Pane chutneyn ainekset kattilaan ja keitä siirappimaiseksi. Anna jäähtyä. Soseuta aprikoosit ja pane sose pakastimeen. Sekoita seosta säännöllisesti jäätymisen aikana, jotta saat pieniä ja kauniita kiteitä.

Päällystä keksit vadelmakastikkeella ja anna valua ritilällä. Aseta keksit neljälle lautaselle ja koristele kirsikoin. Nosta kullekin keksille kahdella lusikalla pallo sorbettia ja granitaa. Viimeistele annos valuttamalla päälle vadelmachutneyta.

Viinisuositus: Kylmä turruttaa suun, joten väkevöity, lämmittävä viini pärjää parhaiten sorbettia ja granitaa sisältävän ruoan kanssa.

Ohje: Jordi Butrón

X