Reseptit

Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa

8.4.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Vadelmakiisselin pohjalta löytyy täyteläinen mascarponekermavaahto.

Ainekset

6 dl vadelmamehua
200 g kotimaisia pakastevadelmia
2 rkl sokeria
3 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

Lisäksi

1 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria

Koristeluun

muutama tuore vadelma

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan mehu, vadelmat ja sokeri. Kiehauta ja keitä pari minuuttia.

2. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja valuta seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan hyvin vispilöiden. Kuumenna kiisseli uudelleen kiehuvaksi, älä sekoita enää, ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä.

3. Vaahdota vispikerma. Notkista mascarpone lusikalla ja kääntele joukkoon kermavaahto. Mausta vaahto sokerilla.

4. Jaa mascarponekermaa annoskulhoihin ja lusikoi päälle. Koristele vadelmilla ja tarjoile.

Katso  myös:

954987-mustikka_vadelmakiisseli.jpg
Vadelma-mustikkakiisseli, Ruoka.fi

806545-kerroskiisseli_Marstio.jpg
Kerroskiisseli, Ruoka.fi
Vadelmainen kerroskiisseli, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme