Vadelmamousse
Vadelmamousse sulaa suuhun! Kotimaisista vadelmista syntyy suloinen mousse, jonka voi hyvin tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Ainekset
Vadelmamousse:
- 2 liivatelehteä
- 3+2 dl tuoreita vadelmia
- 2 keltuaista
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl vispikermaa
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Vadelmamousse tehdään näin:
1. Laita liivatteet yksitellen pehmenemään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sopiva määrä vettä kahdelle liivatteenlehdelle on noin 1,5 l vettä.
2. Survo 3 dl vadelmia. Erottele kananmunista keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokerit kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa ja yhdistä keltuaisvaahtoon. Kääntele varovaisesti joukkoon vadelmasose.
3. Valuta pehmenneet liivatelehdet liotusvedestään. Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikrossa ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita lusikallinen mousseseosta liivateliuokseen. Kääntele liivate mousseen.
4. Lusikoi puolet seoksesta lasikulhon tai pienten lasipurkkien pohjalle, lisää kerros vadelmia ja loput moussesta. Laita vadelmamousse jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
Katso myös: Vadelma-valkosuklaamousse
Katso myös Kotiliesi.fi: Vadelma-Dumlepirtelö
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous