Reseptit

Vadelmamurupaistos

Vadelmamurupaistos on päivällisen raikas mutta täyteläinen päätös, josta pienikin pala riittää täydentämään aterian.

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelmamurupaistoksen pohja:

  • 125 g margariinia (rasvaa 60 %)
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 dl ruokosokeria
  • 3 dl moniviljasämpyläjauhoja
  • 1 dl luomukaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta

Vadelmamurupaistoksen täyte:

  • 5 dl pakastevadelmia

Muruseos pinnalle:

  • 0.8 dl sulatettua margariinia (rasvaa 60 %)
  • 0.8 dl ruokosokeria
  • 1 dl luomukaurahiutaleita
  • 1 dl mantelirouhetta

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja yhdistä seos rasvan, kananmunien sekä sokerin kanssa. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja ripottele päälle vadelmat.
2. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja lisää seos vadelmien päälle. Paista vadelmamurupaistos uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Huom! Tarkista, onko margariini täysin kasviperäistä – silloin resepti on myös maidoton.

X