Vadelmaneliöt
Herkulliset vadelmaneliöt kruunaa pinnalle ripoteltu muruseos sekä tuoreet vadelmat.
Ainekset
- 175 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 dl kermaviiliä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
päälle:
- 1 l vadelmia
muruseos:
- 50 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kermaviili. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia. Tee sillä aikaa muruseos. Nypi rasvan joukkoon sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
Ota pohja uunista ja ripottele päälle vadelmat sekä muruseos. Jatka paistamista noin 20 minuuttia. Leikkaa levy terävällä veitsellä tasakokoisiksi neliöiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous