Reseptit

Vadelmaneliöt

Herkulliset vadelmaneliöt kruunaa pinnalle ripoteltu muruseos sekä tuoreet vadelmat.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 175 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

päälle:

  • 1 l vadelmia

muruseos:

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kermaviili. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia. Tee sillä aikaa muruseos. Nypi rasvan joukkoon sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.

Ota pohja uunista ja ripottele päälle vadelmat sekä muruseos. Jatka paistamista noin 20 minuuttia. Leikkaa levy terävällä veitsellä tasakokoisiksi neliöiksi.

X