791871-vadelmapavlova.jpg
Reseptit

Vadelmapavlovarulla

Kokeile tehdä pavlovasta hauska rulla! Sisällä on herkullista mascarponejuusto-vaniljakastike-vadelmatäytettä.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 munanvalkuaista
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2.5 dl erikoishienoa sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä

pinnalle:

  • 3 rkl erikoishienoa sokeria

täyte:

  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 1 dl paksuhkoa vaniljakastiketta, esim. Valio Vanilla
  • 200 g vadelmia
  • 3 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Vatkaa valkuaiset ja valkoviinietikka kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeria, jonka joukkoon on sekoitettu maissitärkkelys.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Levitä vaahto tasaisesti leivinpaperoidun uunipellin päälle. Paista heti 175 asteisessa uunissa 12 minuuttia.

Nosta pohja uunista ja kumoa puhtaalle leivinpaperiarkille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota varoen pohjapaperi.

Vatkaa tuorejuusto ja vaniljakastike tasaiseksi kreemiksi. Sekoita vadelmat ja tomusokeri. Levitä vaniljakreemi pohjan päälle ja ripottele pinnalle vadelmat.

Rullaa levy paperin avulla kääröksi. Leikkaa annospaloiksi.

X