Reseptit

Vadelmatiramisu

Tällä reseptillä syntyy helposti ja nopeasti upea jälkiruoka. Tarjoa vadelmatiramisu kauniista laseista aterian makeaksi lopuksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keltuaista
  • valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • (2 rkl sitruslikööriä)
  • 20 kissankielikeksiä (eli savoiardikeksejä) tai 1 sokerikakkupohja
  • 2 dl vadelmamehua
  • 400 g tuoreita tai pakastettuja vadelmia ja/tai karhunvatukoita

Valmistusohje

1. Vatkaa sokeri, keltuaiset ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sekoita hyvin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita pienissä erissä jälkiruoan joukkoon. Mausta liköörillä halutessasi.

2. Aseta puolet kissankielistä tai sokerikakkuviipaleista vuoan tai annoslasien pohjalle ja kostuta mehulla. Lisää päälle puolet täytteestä sekä marjoista. Pane loput keksit tai kakkupalat vadelmien päälle, kostuta mehulla. Lisää loppu täytteestä, peitä kelmulla ja pane viileään tunniksi. Koristele jälkiruoka marjoilla ja keksimuruilla.

X