Reseptit

Vadelmavispipuuro

Vadelmavispipuuro on herkku, jota kannattaa tehdä reilu satsi kerralla. Kuohkeaksi vatkattu puuro sopii aamu- ja välipalaksi, jopa jälkiruoaksi!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Vadelmavispipuuro maistuu vaikkapa jälkiruokana.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelmavispipuuro:

  • 1 l vettä
  • 1/2 l tuoreita vadelmia
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 1–1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 dl mannasuurimoita

Tarjoiluun

  • 2 dl tuoreita vadelmia
  • kylmää maitoa

Valmistusohje

Vadelmavispipuuro tehdään helposti näin:

1. Mittaa kattilaan vesi ja vadelmat sekä halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia.

2. Lisää sokeri ja suola sekä mannasuurimot hyvin vispilöiden. Jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puuro kokonaan. Poista vaniljatanko.

3. Vatkaa jäähtynyt vispipuuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

4. Tarjoile vadelmavispipuuro tuoreiden vadelmien ja kylmän maidon kera.

Vinkki: Kokeile myös vadelmaista kvinoapuuroa tai ihanaa omena-vadelma-kuitupommia lasissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy  smoothie bowl – smoothie kulhossa

X