Reseptit

Vadelmavispipuuro

Vispipuuroa kannattaa tehdä reilu satsi kerralla. Se sopii aamu- ja välipalaksi, jopa jälkiruoaksi!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 0,5 l tuoreita vadelmia
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 1–1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5 dl mannasuurimoita

Tarjoiluun

  • 2 dl tuoreita vadelmia
  • kylmää maitoa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan vesi ja vadelmat sekä halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia.

2. Lisää sokeri ja suola sekä mannasuurimot hyvin vispilöiden. Jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puuro kokonaan. Poista vaniljatanko.

3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

4. Tarjoile tuoreiden vadelmien ja kylmän maidon kera.

Lisää vadelmaisia aamu- tai välipaloja:

789088-smoothie.jpg

Mansikka-vadelmasmoothie

849221-heinonen_vispipuuro.jpg

Vadelmainen kvinoapuuro

188607-aamun_kuitupommi.jpg

Omena-vadelma-kuitupommi lasissa

Kotiliesi.fi: Smoothie bowl – smoothie kulhossa

X