Reseptit

Välimerellinen papusalaatti

Välimerellinen papusalaatti on hyvä lisä salaattipöytään, sillä sen raaka-aineet ovat terveelliset, mutta täyttävät.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g ohuita vihreitä papuja
  • 100 g pinaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl rakuunaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 25 g parmesaanilastuja

Valmistusohje

1. Poista pavuista kovat kannat. Kuumenna paistinpannulla hieman vettä ja lisää pavut pannulle. Anna niiden höyrystyä kannen alla hetken aikaa. Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois.

2. Leikkaa pinaateista pois pidemmät varret. Lisää pinaatit, murskatut valkosipulinkynnet ja oliiviöljy kuivalle kuumalle pannulle papujen joukkoon. Pyöräytä aineksia pannulla hetken ja siirrä pannu sitten syrjään.

3. Mausta seos sitruunankuorella, -mehulla, rakuunalla ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lisää lopuksi joukkoon kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet. Kaada salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle parmesaanilastuja.

X