Välimerelliset täytetyt paprikat
Välimerellisest täytetyt paprikat ovat monen herkkua. Feta, sienet, oliivit tomaatit, riisi ja bulgur tuovat niihin uudenlaista makua.
Ainekset
Välimerelliset täytetyt paprikat
- 4 suurta paprikaa
täyte:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1/2 l metsä- tai herkkusieniä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1-2 tomaattia
- 1 ruukullinen basilikaa
- 150 g fetajuustoa (rasvaa max 3 %) kuutioina
- muutama kivetön oliivi viipaleina
- 2 dl keitettyä bulguria tai täysjyväviljaa sisältävää riisiseosta
- mineraalisuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Välimerelliset täytetyt paprikat täytetään fetalla, sienillä ja riisillä tai bulgurilla.
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Keitä bulgur tai riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa paprikoista kanta ja sen mukana pieni pala pois. Säästä kannat paprikoiden ”hatuiksi”. Poista paprikoista siemenet ja pane ne uunivuokaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele sienet. Kuumenna öljy pannussa ja lisää hienonnettu sipuli sekä valkosipuli pannuun kuullottumaan. Lisää sienet ja jatka kuumentamista hetki. Ota pannu liedeltä pois.
3. Hienonna tomaatit ja basilika ja lisää ne pannussa olevien aineiden joukkoon. Lisää myös valutetut fetajuustokuutiot, oliivit, bulgur tai riisiseos ja mausta seos.
4. Jaa täyte paprikoiden sisään ja nosta kantapalat paikalleen. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Ota folio pois ja jatka kypsentämistä 5–10 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Tonnikalatäytteiset paprikat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous