Reseptit

Välimerelliset täytetyt paprikat

Välimerellisest täytetyt paprikat ovat monen herkkua. Feta, sienet, oliivit tomaatit, riisi ja bulgur tuovat niihin uudenlaista makua.
Teksti: Leena Valta Kuvat: SKOY/Hanna Immonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Välimerelliset täytetyt paprikat

  • 4 suurta paprikaa

täyte:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1/2 l metsä- tai herkkusieniä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 tomaattia
  • 1 ruukullinen basilikaa
  • 150 g fetajuustoa (rasvaa max 3 %) kuutioina
  • muutama kivetön oliivi viipaleina
  • 2 dl keitettyä bulguria tai täysjyväviljaa sisältävää riisiseosta
  • mineraalisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Välimerelliset täytetyt paprikat täytetään fetalla, sienillä ja riisillä tai bulgurilla.

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Keitä bulgur tai riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa paprikoista kanta ja sen mukana pieni pala pois. Säästä kannat paprikoiden ”hatuiksi”. Poista paprikoista siemenet ja pane ne uunivuokaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele sienet. Kuumenna öljy pannus­sa ja lisää hienonnettu sipuli sekä valkosipuli pannuun kuullottu­maan. Lisää sienet ja jatka kuu­mentamista hetki. Ota pannu liedeltä pois.

3. Hienonna tomaatit ja basilika ja lisää ne pannussa olevien ainei­den joukkoon. Lisää myös valute­tut fetajuustokuutiot, oliivit, bul­gur tai riisiseos ja mausta seos.

4. Jaa täyte paprikoiden sisään ja nosta kantapalat paikalleen. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Ota folio pois ja jatka kypsentä­mistä 5–10 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Tonnikalatäytteiset paprikat

X