Reseptit

Välimeren kala-äyriäiskeitto

Kalakeitto saa välimerellistä makua yrteistä, valkosipulista ja katkaravuista ja simpukoista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 2-3 lehtisellerinvartta
  • 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 l kalalientä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2-3 laakerinlehteä
  • pari tuoretta timjaminoksaa
  • pari tuoretta oreganonoksaa
  • 250 g ahven-, kuha- tai haukifileetä
  • 250 g lohifileetä
  • 100 g pakastekatkarapuja
  • 100 g pakastesimpukoita
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

 

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa sekä lehtisellerinvarret.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää muut kasvikset ja jatka kuullottamista hetki. Kaada kalaliemi sekä tomaattimurska kattilaan ja kuumenna aineet kiehuviksi. Lisää laakerinlehdet ja yrtit. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Paloittele kalafileet. Lisää kalapalat kattilaan ja hauduta niitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää katkaravut sekä simpukat ja kuumenna keitto uudelleen kiehumispisteeseen. Höystä keitto hienonnetulla tillillä ja nauti täysjyväruisleivän kanssa.

X