Reseptit

Välimeren kasviskeitto

Välimeren kasviskeitto on kevyempi versio klassissesta ranskalaisesta pistoukeitosta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 fenkoli
  • 4 isoa perunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 2 laakerinlehteä
  • n. 1 l kasvislientä
  • 2 dl kypsiä valkoisia papuja
  • 2 paprikaa suikaleina
  • 200 g minitomaatteja halkaistuina
  • (suolaa)

basilikatahna:

  • 2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl rouhittuja manteleita
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä fenkoli. Paloittele perunat. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki sekoitellen.

2. Lisää mausteet ja liemi. Keitä, kunnes perunat alkavat pehmitä. Lisää pavut, paprikat sekä minitomaatit. Jatka keittämistä noin 15 minuuttia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

3. Sekoita basilikan joukkoon oliiviöljy, mantelirouhe ja ripaukset suolaa ja mustapippuria.

4. Annostele keitto lautasille ja viimeistele annokset lusikallisella basilikatahnaa.

X