Reseptit

Välimeren keitto

Jos olet Välimeren keittiön ystävä, silloin tämä resepti sopii sinulle! Välimeren keitossa maistuvat raikkaat kasvikset.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 kesäkurpitsa ,
  • 3-4 lehtisellerinvartta
  • öljyä
  • 1 1/4 l kasvislientä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • pari tuoretta timjaminoksaa tai 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • tuoretta basilikaa ja/tai
  • timjamia ja persiljaa

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja kuutioi paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja kuutioi kesäkurpitsa ja leikkaa lehtisellerinvarret viipaleiksi.

Kuumenna tilkka öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipuli sekä valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki. Lisää kaikki muut paloitellut kasvikset, kasvisliemi sekä tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää huuhdotut linssit ja mausta keitto timjamilla, mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Höystä valmis keitto hienonnetuilla yrteillä.

X