täytetyt paprikat
Reseptit

Välimeren paprikat

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 pientä tai 2 isoa punaista paprikaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g kreikkalaista voimakasta fetajuustoa
  • 120 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • muutama oksa timjamia
  • pari oksaa basilikaa
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Leikkaa paprikat joko veneiksi tai poista niistä hatut. Poista siemenet. Leikkaa leivistä kova kuori pois ja murenna tai raasta leipä.  Täytä paprikat kerroksittain tomaatinpuolikkailla, leivänmuruilla, aurinkotomaateilla, silputuilla mausteilla ja murennetulla fetalla.

Aseta paprikat öljyttyyn vuokaan ja valele öljyä päälle, voit myös ripotella vuokaan leivänmuruja, jotka imevät paprikoista valuvan nesteen.

Kypsennä runsaat puoli tuntia 200 asteessa ja tarjoa lisäkkeenä tai pääruokana esimerkiksi uunissa kypsennettyjen perunalohkojen kanssa. Juomaksi käyvät vesi, lagerolut tai vaikkapa retsinaviini. 

X